Menu

classes

BLOG

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓEΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓEΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να κάνουμε τον διαχωρισμό σωστής διατροφής και υγιεινής απώλειας βάρους αντί για γρήγορες-εξουθενωτικές δίαιτες (fast diets) και δίαιτες γρήγορης απώλειας. Οι αυστηρές δίαιτες έχουν αναρίθμητες ψυχολογικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων της κατάθλιψης, της νευρικότητας και της ευερεθιστότητας. Εκτός, όμως, από την ψυχοκοινωνική λειτουργία ενέχονται κίνδυνοι για την υγεία από την απώλεια βάρους, ιδιαίτερα εάν αυτή είναι απότομη - γρήγορη και προέρχεται από μη ισορροπημένα ή ακραία διαιτητικά σχήματα.

ΤO ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΟΥ - Η ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΤO ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΟΥ - Η ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Με τις εναλλαγές ρυθμού-ταχύτητας η βελτίωση της απόδοσης του ασκούμενου είναι δεδομένη καθώς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης όχι απλά παύει να έχει θετική επίδραση στον ασκούμενο, αλλά αντιθέτως μειώνεται η φυσική του κατάσταση αφού ο οργανισμός συνηθίζει και αντιδρά αρνητικά στην ίδια επιβάρυνση. Επιπλέον, σύμφωνα με την αρχή της προοδευτικότητας, οι ασκούμενοι πρέπει να αυξάνουν βαθμιαία την προπόνησή τους.

“SIX PACK” - ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

“SIX PACK” - ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΕΞΥΠΝΑ

Το 2018 διανύει ήδη τις πρώτες του ημέρες και εσείς ήρθε η ώρα να επιταχύνετε τις διαδικασίες δημιουργίας ενός υγιούς σώματος, μίας επίπεδης κοιλιάς, του πρώτου σας “six pack”.

MERRY FITMAS!

MERRY FITMAS!

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Athlesis!

Μία γυμναστική και εορταστική ημέρα στο Athlesis γεμάτη δώρα, εκπλήξεις, massage και θετική ενέργεια!

15 classes - 12 trainers - special Gifts - massage - competitions

Dj set - Healthy drinks and snacks

ATHLESIS RUN THE LAKE

ATHLESIS RUN THE LAKE

Η ευγενής άμιλλα και η ανιδιοτελής προσφορά είναι απόλυτα συνυφασμένες. Μοναδικός στόχος του Run the Lake είναι η συνεισφορά σε κοινωφελείς σκοπούς, προκειμένου να επωφεληθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ ΠΙΣΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ ΠΙΣΩ

Ο χρόνος που περνάς κάνοντας γυμναστική πρέπει να είναι αποκλειστικά αφιερωμένος σε εσένα! Αυτός είναι ο χρόνος να χτίσεις δύναμη, αντοχή, να αποφορτιστείς και να προάγεις την υγεία σου. Άσε τους άλλους να περιμένουν. Τσέκαρε τα emails, τα μηνύματα και τις αναπάντητές σου μόλις τελειώσεις τη συνεδρία σου.

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Το τρέξιμο απαιτεί αυταπάρνηση και πειθαρχία. Ποτέ δε θα νικήσεις αν δεν πιστεύεις σ' αυτό, είτε λέγεται μαραθώνιος στο στίβο, είτε στη ζωή. Ποτέ μη το βάζεις κάτω. Πρέπει νά 'χεις ψυχή και να κοπιάζεις. Ο αθλητισμός δε διδάσκεται δι' αλληλογραφίας αλλά κατακτιέται έμπρακτα.

ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΧΟΣ

ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΧΟΣ

 

Κατά καιρούς πολλά άρθρα έχουν γραφτεί όσον αφορά στα οφέλη της άσκησης στην καταπολέμηση του άγχους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πολλοί ερευνητές δεν περιορίζονται στο γνωστό άγχος που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της έντονης καθημερινότητάς μας, αλλά ασχολήθηκαν με το άγχος λόγω της εμφάνισής μας. Μελέτησαν την επίδραση του άγχους της εμφάνισής μας στη συμπεριφορά μας και στην εργασία μας.

ΓΙΑΤΙ ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ;

ΓΙΑΤΙ ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ;

Έχουμε γεννηθεί για την κίνηση και τη δραστηριότητα. Πεθαίνουμε όταν γίνουμε αδρανείς, μαλθακοί, νωθροί.
Ας αξιοποιήσουμε το δώρο της γυμναστικής! Ας αντιληφθούμε ότι δίνοντας ένα γυμναστικό ερέθισμα στο σώμα μας, λαμβάνουμε πίσω πολλαπλάσια οφέλη!

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Η επιλογή “Μπείτε στη λίστα αναμονής”, σας δίνει τη δυνατότητα να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σας σε ένα μάθημα που φαίνεται πλήρες.

PERSONAL ON DUTY

Σε λίγες ημέρες τα μέλη του Αthlesis θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν online κράτηση για συνεδρία personal training επιλέγοντας «personal on duty» από το βασικό μενού του λογαριασμού τους

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εμείς στο Athlesis σε περιμένουμε να "ζήσεις" το γυμναστήριο και να προετοιμαστείς κατάλληλα για την παραλία με τους ειδικούς, με την καλύτερη ομάδα!

SPACE STRETCH

SPACE STRETCH

Το Space Stretch αποτελεί ένα πρωτοπόρο γυμναστικό όργανο (λάστιχο) γενικής εκπαίδευσης, για χρήση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Χρησιμοποιείται από αστροναύτες στους διαστημικούς σταθμούς. Ωστόσο, το Space Stretch είναι εξίσου αποτελεσματικό στο έδαφος όπως και στο διάστημα!

PILATES DAY

PILATES DAY

“Everyone is the architect of his own happiness.” – Joseph H. Pilates

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 MAIOY - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ PILATES στο Athlesis!

OUTDOOR ATHLESIS

OUTDOOR ATHLESIS

Aσκήσεις σε εξωτερικό χώρο με TRX και Kettlebells, με Bosu και Mονόζυγα, με Mπάρες και Σχοινιά, υπό την καθοδήγηση των instructors του Athlesis, αποτελούν μερικές μόνο πτυχές των outdoors προγραμμάτων του γυμναστηρίου.

 

LUNCH BREAK TRAINING

LUNCH BREAK TRAINING

Η ιδέα και μόνο της άσκησης, της κούρασης και της επιπλέον «εργασίας» κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος από τη δουλειά σε πολλούς μπορεί να φαντάζει αδιανόητη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την ομαλή ροή των προπονήσεών τους στον χώρο του ισογείου ότι:

από τις 17/04 έως τις 10/07 θα εφαρμοστεί σύστημα ελεγχόμενης εισόδου μόνο για τις απογευματινές ώρες.

"CORE" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

"CORE" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το κέντρο του σώματος λοιπόν, είναι το κλειδί για την ισορροπία, για τη φυσική κατάσταση, για την ιδιοδεκτικότητα, για να μπορούμε σε οποιαδήποτε στιγμή να εκτελέσουμε μια κίνηση με έλεγχο, με μυϊκό συντονισμό και χωρίς καταπόνηση.

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Η τακτική άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής σας για να διαχειρίζεστε πολλά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Η άσκηση καίει θερμίδες, αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του υποτονικού μεταβολισμού σας.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο η φυσική δραστηριότητα κερδίζει έδαφος σε ομαδες πληθυσμών οι οποίες στο παρελθόν δεν γνώριζαν τον τρόπο ή δεν είχαν την δυνατότητα να επωφεληθούν από αυτήν.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι η ομάδα των ηλικιωμένων. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι ενώ δεν υπήρξαν αθλητές, άρχισαν να γυμνάζονται αργότερα κάνοντας την άσκηση κομμάτι της ζωής τους. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πραγματικά χρειάζονται την άσκηση για λόγους υγείας.

COACHING

COACHING

Το coaching είναι η μέθοδος που αναπτύξαμε προκειμένου κάθε μέλος του Athlesis να μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους υγείας που θέτει και να αποκτά κίνητρα μέσω των κατάλληλων μετρήσεων, του σωστού πλάνου προπονήσεων και της σωστής διατροφής.

H «ΠΑΓΙΔΑ» ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΤΩΝ

H «ΠΑΓΙΔΑ» ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΤΩΝ

Συμπερασματικά, αν αισθάνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια, επαναπρογραμμάτισε τη διατροφή σου, την ενυδάτωση και τον ύπνο σου και απόφυγε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που τα ενεργειακά ποτά σού «προσφέρουν».

EDITORIAL ♦ 2 YEARS ΑTHLESIS ♦

EDITORIAL ♦ 2 YEARS ΑTHLESIS ♦

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Athlesis, στόχος μας παραμένει η ποιοτική παροχή υπηρεσιών γυμναστικής. Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Athlesis, έχουμε να θυμόμαστε μόνο καλές στιγμές! Μόνο αναμνήσεις μοναδικές, μόνο σχέσεις ανθρώπινες, ζεστές, καρδιακές, μόνο αποτελέσματα υγιή, μόνο άθληση!

 

PILATES ARC

PILATES ARC

O J. Pilates συνήθιζε να λέει «είσαι τόσο νέος όσο η σπονδυλική σου στήλη είναι εύκαμπτη». Και αυτό συμβαίνει γιατί πράγματι, μόλις η σπονδυλική στήλη ανακτήσει την ελαστικότητά της, απελευθερώνονται τα νεύρα και στέλνεται ένα υγιές ερέθισμα σε όλα τα όργανα.

OΦΕΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ KETTLEBELLS

OΦΕΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ KETTLEBELLS

Eίναι πλέον γεγονός ότι το kettlebell αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προπονητικές μεθόδους στο χώρο του fitness και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον κάθε ασκούμενο ανεξαρτήτως επιπέδου.

Αρκεί μία δοκιμή για να καταλάβει κανείς και να νιώσει τις θετικές επιδράσεις που προσφέρει στο σώμα και στην ψυχολογία!

EDITORIAL

EDITORIAL

...Ἐὰν εἴχαμε ἀσκηθεῖ να ἀντιλαμβανόμαστε τὴν σπουδαιότητα κάθε στιγμῆς ὡς τελευταίας, ὁλόκληρη ἡ ζωή μας θὰ ἄλλαζε ριζικά...ὅλες ἐκεῖνες οἱ ἐπιλογὲς καὶ ἐνέργειες ποὺ στεροῦνται νοήματος καὶ ἀποβαίνουν κάποτε καταστροφικές, θὰ εἶχαν ἀποφευχθεῖ. Θὰ ζυγίζαμε τοὺς λόγους καὶ τὶς πράξεις μας ὥστε νὰ ὁδηγοῦν τὴ ζωὴ πρὸς μία κορύφωση καὶ νὰ ἐκφράζουν τὴν τελειότητα τῆς σχέσης – τίποτε λιγότερο..."

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Σου παρουσιάζω 5 ημέρες γεμάτες τελετουργικά ομορφιάς και υγείας, ώστε την ώρα που θα τσουγκρίζεις το ποτήρι σου και θα οραματίζεσαι τη νέα χρονιά, να δείχνεις και να νιώθεις καταπληκτικός/ή και έτοιμος/η για τα πάντα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BOSU

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BOSU

Η προπόνηση με το bosu βελτιώνει όλο το σώμα, ενισχύοντας την εσωτερική συνεργασία του νευρομυϊκού συστήματος και την ισορροπία του σώματος σε συνθήκες χωρίς ισορροπία.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ

Όταν λέμε βάρη δεν εννοούμε το body building, αλλά μία προπόνηση στην οποία χρησιμοποιούνται αντιστάσεις, όπως το βάρος του σώματος, τα λάστιχα, τα αλτηράκια (βαράκια), τα kettlebells, οι βαριές μπάλες (medicine balls) κλπ. Με την προπόνηση δύναμης μεταξύ άλλων ο οργανισμός καταναλώνει μεγάλο αριθμό θερμίδων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά και αρκετές ώρες μετά, κάτι που δε συμβαίνει με την ήπια αερόβια άσκηση. Επιπλεόν με τα βάρη και τις αντιστάσεις αυξάνεται (σε φυσιολογικά πλαίσια) η μυική μάζα, αυξάνοντας τον βασικό μεταβολισμό. Κατά συνέπεια ο οργανισμός καίει περισσότερο λίπος στην ηρεμία κατά τη διάρκεια της ημέρας

MIZUNO

MIZUNO

Η Mizuno είναι η πιο παλιά αθλητική εταιρεία στον κόσμο. Από το 1906 αξιοποιεί την ιαπωνική της τεχνογνωσία και το πάθος της για τον αθλητισμό, ώστε να δημιουργεί κορυφαία τεχνολογικά και καινοτόμα προϊόντα. Με περισσότερες από 15 τεχνολογίες στα παπούτσια και στα ρούχα, τα προϊόντα της Mizuno ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους.

Αποκλειστικά για τα μέλη του Athlesis, η Mizuno παρέχει 15% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας!

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Είναι κρίσιμη, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ολοκληρωτική αναθεώρηση του τρόπου ζωής μας. Μόνο με το «πάντρεμα» μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, μακριά από διατροφικές ακρότητες στερητικού τύπου αμφιβόλου έως και ανύπαρκτης επιστημονικής τεκμηρίωσης, καθώς και της ένταξης της άσκησης σε καθημερινή βάση, μπορεί να επιτευχτεί μία ισορροπημένη και αποτελεσματικότερη διατήρηση της απώλειας βάρους και μακροπρόθεσμα η διαμόρφωση ενός υγιούς οργανισμού εν γένει. Όπως είχε πει και ο Ιπποκράτης, "η άσκηση και η διατροφή συνεργάζονται για να παράξουν υγεία" και αυτό πρέπει να κάνουμε.

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Για κάποιον που έχει παραμείνει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να ξεκινήσει την άσκηση σταδιακά. Αρχικά ενδείκνυται χαλαρό περπάτημα για 5 έως 10 λεπτά κάθε ημέρα. Μετά από κάποιες ημέρες, μπορεί να περπατά από 15 έως 45 λεπτά ή να εκτελεί βάδην μέτριας έντασης τουλάχιστον 3 έως 4 φορές την εβδομάδα. Με μεθοδικότητα και υπό τη σωστή καθοδήγηση ακαδημαϊκά έμπειρων γυμναστών, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης θα είναι τελικά μόνο ένα από τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ANTIGRAVITY YOGA

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ANTIGRAVITY YOGA

Eνα πράγμα που καθορίζει την ηλικία μας το ίδιο, ή ίσως και περισσότερο, από τις ρυτίδες του προσώπου μας, είναι η ακαμψία στις κινήσεις μας. Καθώς γερνάμε οι κλειδώσεις μας σκληραίνουν. Η Antigravity Yoga είναι μία μέθοδος αντιστροφής της διαδικασίας της γήρανσης, ένας τρόπος διατήρησης της ελαστικότητας της σπονδυλικής μας στήλης, βελτιώνοντας παράλληλα τη στάση του σώματος. Μπορούμε λοιπόν να ωφεληθούμε σημαντικά στην υγεία μας από την εκτέλεση των αναστροφών (inversion), χωρίς να προκαλείται συμπίεση των σπονδύλων.

#StepIntoYou

#StepIntoYou

This a whole new world through your eyes

"Όταν κέρδισα πρώτη φορά στην Τήνο, πραγματικά δεν το πίστευα, είχα μόνο ενα χρόνο περίπου που προπονούμουν. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Εκεί ένιωσα τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει ο αθλητισμός..."

 
 
ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Το τρέξιμο δεν είναι μία ακόμη άσκηση. Είναι φυσική κίνηση. Είναι κάτι που το κουβαλάμε μέσα στο DNA μας. Κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη μπορεί να τρέξει. Και το ευχάριστο είναι ότι δεν έχει σημασία πότε θα το αποφασίσεις.

TIME TO PAMPER YOURSELF!

TIME TO PAMPER YOURSELF!

Προσφέρετε ως δώρο στον εαυτό σας, αλλά και στους δικούς σας ανθρώπους, ένα πρωτότυπο massage, ξεφύγετε από τη ρουτίνα με ένα ποιοτικό ταξίδι που θα σας ανανεώσει και θα σας αναζωογονήσει!

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES

ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES

Ο J.Pilates πίστευε στη δύναμη που έχει το μυαλό όσον αφορά στον έλεγχο του σώματος και τόνιζε ότι «η φυσική κατάσταση είναι το πρώτο απαιτούμενο της ευτυχίας. Προκειμένου να επιτευχθεί η ευτυχία, πρέπει να υπάρχει επίγνωση του σώματος. Εάν κατά την ηλικία των 30 ετών η σπονδυλική στήλη είναι δύσκαμπτη και το σώμα χωρίς σχήμα, είσαι γέρος. Εάν στα 60 είναι εύπλαστη με δυνατό σώμα τότε είσαι νέος».

TRX - ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

TRX - ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ασκούμενοι επιλέγουν το TRX ως μέσο άσκησής τους και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η εκγύμναση μέσω του TRX επιφέρει πολλά οφέλη στο σώμα και παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά από αυτά.

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Είναι σημαντικό να παρακινούμε τα παιδιά στην άθληση χωρίς να τους τάζουμε κάποιο έπαθλο ως δέλεαρ και χωρίς να τα ωθούμε καταναγκαστικά. Καλό είναι να διεγείρουμε τις δεξιότητες, τη φαντασία και τις ικανότητές τους και να βρίσκουμε τρόπους να τα καθοδήγουμε προς την άσκηση, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωστή διατροφή και την καλή ποιότητα ζωής.

OCTOBER: TIME TO PAMPER YOURSELF!

OCTOBER: TIME TO PAMPER YOURSELF!

Special massage offer

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης, οι εξειδικευμένοι θεραπευτές μας Στέλιος Βελκόπουλος (κινησιοθεραπευτής, masseur) και Μαρία Ανδριανοπούλου (φυσικοθεραπεύτρια, masseuse), σας καλούν, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., σε μία μοναδική συνεδρία θεραπευτικού massage σε αυχένα και σπονδυλική στήλη διάρκειας 20 λεπτών, στην ειδική τιμή των 20 ευρώ!

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ATHLESIS

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ATHLESIS

Η Εβδομάδα Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ TABATA

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ TABATA

Η μέθοδος Tabata έχει αποδειχθεί από δεκάδες έρευνες ότι βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις, αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης και ενεργεί ως ένας εξαιρετικός καταλύτης για την καύση του λίπους. Η επίδραση του Tabata στην περίσσεια κατανάλωση οξυγόνου μετά την άσκηση (EPOC) επενεργεί αυτόματα μετά την άσκηση, οδηγώντας σε καύση τεράστιων ποσοτήτων θερμίδων για ώρες. Η ένταση επίσης βοηθάει και στο γρηγορότερο καύσιμο λίπους, καθώς αυξάνεται η αναερόβια αντοχή με τα σύντομα διαλείμματα και τις γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ SURFSET ΚΑΙ ΣΤΟ BOSU

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ SURFSET ΚΑΙ ΣΤΟ BOSU

Το Surfset και το Bosu αποτελούν δύο πολύ σημαντικά όργανα στο χώρο του fitness. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ισορροπία. Πριν μιλήσουμε όμως για τα οφέλη της άσκησης με αυτά τα δύο όργανα ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει ισορροπία.

CARDIO BOXING

CARDIO BOXING

Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει πως το Cardio Boxing είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Ο λόγος είναι ότι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, καθώς οι κινήσεις των πολεμικών τεχνών, από τις οποίες αποτελείται, ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες. Το Cardio Boxing είναι καρδιαγγειακή άσκηση που βοηθάει στη βελτίωση της αντοχής καθώς και στη θετική ψυχική διάθεση. Τα κυρία οφέλη του Cardio Boxing είναι η αύξηση της αντοχής, της δύναμης, της ταχύτητας και της ισορροπίας και η βελτίωση του συντονισμού.

ATHLESIS RUNNING TEAM

ATHLESIS RUNNING TEAM

Το Athlesis Running Team ξεκινά την προετοιμασία για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και επιλέγει για εσάς αγώνες, διαδρομές και ταξίδια μέχρι το τέλος του 2016!

Η EΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ

Η EΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ

Ο Leonardo da Vinci θεωρούσε το ανθρώπινο πόδι ένα φανταστικό σύστημα ανάρτησης του βάρους που αποτελείται από το ένα τέταρτο του συνόλου των οστών στο ανθρώπινο σώμα και είναι ένα αριστούργημα της μηχανικής και ένα έργο τέχνης.

ATHLESIS SHOP

ATHLESIS SHOP

Στη reception του Athlesis θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα ένδυσης, ρολόγια γυμναστικής, χειροποίητα σαπούνια από φυσικά προϊόντα, καθώς και δυναμωτικά snacks και ποτά!

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η μείωση του άγχους μέσω της σωματικής άσκησης εξαρτάται από την έντασή της. Τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών έδειξαν ότι η αερόβια άσκηση βοηθάει περισσότερο στη μείωση του άγχους. Όταν λέμε αερόβια άσκηση εννοούμε το τρέξιμο, το κολύμπι, την ποδηλασία, το γρήγορο βάδισμα, την άσκηση σε ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο και γενικά φυσικές δραστηριότητες που έχουν αρκετή ένταση και διάρκεια για να προκαλέσουν τις απαραίτητες καρδιοαναπνευστικές προσαρμογές.

ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Μία κήλη μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε τμήμα της σπονδυλικής στήλης, όμως η μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται σαφώς στην οσφυϊκή μοίρα, μετά στην αυχενική και πολύ σπανιότερα στη θωρακική μοίρα. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι το σήκωμα βάρους με λανθασμένη στάση σώματος, η καθιστική εργασία, η έλλειψη άσκησης και η καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης με φορτία και κραδασμούς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Στο παρελθόν πίστευαν ότι τα άτομα με μια χρόνια πάθηση όπως ο καρκίνος έπρεπε να απέχουν από κάθε φυσική δραστηριότητα. Πλέον πιστευέται οτι, αν η κίνηση δεν προκαλεί πόνο, έντονο καρδιακό ρυθμό ή δύσπνοια,μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη αλλά ακόμα και στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ BY ATHLESIS

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ BY ATHLESIS

Το 1ο Αθλητικό διήμερο του Athlesis διεξήχθη στο Sikyon Coast Hotel & Resort, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίαs στις 5 και στις 6 Μαρτίου με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Outdoor activities, running στο δάσος του Πευκιά, pilates, καθώς και σωστή διατροφή και χαλάρωση μπροστά στη θάλασσα, συνετέλεσαν ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να περάσουν ένα αξέχαστο διήμερο!

Το 2ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ by Athlesis θα διεξαχθεί επίσης στο Ξυλόκαστρο Κορινθίαs, στο Sikyon Coast Hotel & Resort, στις 21 και 22 Μαΐου.

ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Tα μαλλιά σας είναι λαμπερά, τα νύχια σας δε σπάνε, το δέρμα σας είναι απαλό, οι μύες σας είναι σφριγηλοί, σπανίως αρρωσταίνετε και νιώθετε ξεκούραστοι... Eάν σας συμβαίνουν όλα αυτά, τότε μάλλον η διατροφή σας είναι ισορροπημένη όσον αφορά στις πρωτεΐνες που καταναλώνετε! Eάν όμως απέχετε πολύ από αυτήν την περιγραφή, ίσως πρέπει να προσέξετε περισσότερο το είδος και την ποσότητα των πρωτεϊνών που περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιό σας. Oι πρωτεΐνες αποτελούν το απαραίτητο δομικό υλικό που «χτίζει» ιστούς -όπως οι μύες, τα νύχια και τα μαλλιά- ή αναπληρώνει τις φθορές τους.

ΕΡΓΟΓΟΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

ΕΡΓΟΓΟΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Εργογόνα συμπληρώματα διατροφής είναι εκείνα τα διατροφικά βοηθήματα που παράγουν έργο και κατά συνέπεια αυξάνουν την αθλητική απόδοση. Τέτοια είναι οι υδατάνθρακες, η κρεατίνη, η καρνιτίνη, το συνένζυμο Q10, η γύρη των μελισσών, το βόριο, η σόδα.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ : ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ!

ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ : ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ ΣΕ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ!

Η κυκλική προπόνηση, όπως αναφέρει και η ετυμολογία της λέξης, είναι η προπόνηση που πραγματοποιείται σε «κύκλο». Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να εκτελείτε διάφορες ασκήσεις διαδοχικά, περνώντας από την ολοκλήρωση της μιας στην επόμενη, μετακινούμενοι σε κυκλική φορά, μέσα σε καθορισμένη χρονική διάρκεια.

ATHLESIS NEWS

ATHLESIS NEWS

Αποτελέσματα Athlesis Lycabettus Run - Συμμετοχές για το Half Marathon 2016 - NEA ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα πολλαπλά οφέλη του ύπνου στη ζωή μας

Τα πολλαπλά οφέλη του ύπνου στη ζωή μας

Η ανάγκη για έναν "καλό" ύπνο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά. Οι ώρες για έναν καλό ύπνο ωστόσο είναι υποκειμενικές καθώς ο κάθε οργανισμός αναπληρώνει τις ανάγκες του με λιγότερες ή περισσότερες ώρες ύπνου. Ανεξάρτητα όμως από τις ώρες που επενδύεις για την ξεκούρασή σου, τα οφέλη είναι κοινά είτε είσαι υπναράς ή όχι.

ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστείτε λοιπόν το πρωί πριν πάρετε το πρωινό σας και κάψτε έως 30% περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας!

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Είναι ευρέως γνωστό ότι η γυμναστική αυξάνει τον μεταβολισμό. Ακόμα και οι καθημερινές κινήσεις, όπως το περπάτημα από και προς τη δουλειά ή οι δουλειές στο σπίτι, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, όμως εδώ το κλειδί είναι η ενσυνείδητη άσκηση και η συνειδητή προσπάθεια εκγύμνασης του σώματός!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ KETTLEBELL

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ KETTLEBELL

Η προπόνηση γυμναστικής με kettlebells μπορεί να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα στην αθλητική απόδοση, καθώς επίσης και στη βελτίωση καρδιαγγειακών νοσημάτων και γενικότερα στην υγεία και στην ενδυνάμωσης των μυών.

One year anniversary celebration

One year anniversary celebration

Εορταστικό / φιλανθρωπικό τριήμερο (29, 30 και 31 Ιανουαρίου) στο Athlesis,

με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας!

Bootybarre

Bootybarre

Το bootybarre είναι μια διασκεδαστική ενεργητική προπόνηση που συνδυάζει τεχνικές από τον χορό, το pilates και τη yoga, τονώνοντας και σμιλεύοντας ολόκληρο το σώμα. Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό δύναμης και ευλυγισίας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ATHLESIS

ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Σκεφτείτε για μια στιγμή τα συναισθήματα που βιώσατε όταν μόλις είχατε τρέξει, μόλις είχατε τελειώσει μια μεγάλη προπόνηση ή μόλις είχατε γελάσει υπερβολικά. Θυμάστε πώς αισθανθήκατε; Μήπως νιώσατε αναζωογόνηση;

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Τα πολυάριθμα οφέλη της άσκησης για τον οργανισμό είναι σε όλους γνωστά. Ωστόσο, μέσα στο «παιχνίδι» της άσκησης υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο ενός μυϊκού τραυματισμού. Η ανάκαμψη από τέτοιου είδους τραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί οδηγήσουν μέχρι και σε επέμβαση, παίρνει αρκετό χρόνο.

ATHLESIS EXPERIENCE CARD

ATHLESIS EXPERIENCE CARD

Στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει το Athlesis προς τα μέλη του, από αυτό τον μήνα προσφέρουμε την κάρτα προνομίων, την Athlesis experience card.

NEWS

NEWS

EΟΡΤΑΣΤΙΚΟ / ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (29, 30 ΚΑΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ) ΣΤΟ ATHLESIS, ME ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ (20 ΚΑΙ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) ΣΤΟ SIKYON COAST HOTEL & RESORT, ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!

ΓΙΟΡΤΕΣ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;

ΓΙΟΡΤΕΣ...ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;;;

Γιορτές... πού να τρέχουμε τώρα;; Κι όμως, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να βγούμε έξω, να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να γυμναστούμε, να ακούσουμε την καρδιά μας, να απολαύσουμε τη φύση και να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές μας!

Ας την αδράξουμε!

ΔΙΑΤΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ - STRETCHING

ΔΙΑΤΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ - STRETCHING

Oι διατατικές ασκήσεις (stretching) είναι ένας προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης που ο κάθε υγιής ασκούμενος μπορεί να κάνει, με την προϋπόθεση ότι ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες εκτέλεσης. Ο ρόλος των μυϊκών διατάσεων είναι πολύ σημαντικός. Πολλοί ασκούμενοι όμως τις αμελούν, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν μέγιστα οφέλη για το σώμα, όπως την αποφυγή μυικών τραυματισμών και τη βελτίωση της κινητικότητας.

Το surfing ωφελεί την υγεία σου!

Το surfing ωφελεί την υγεία σου!

Το surfing είναι βεβαίως εξαιρετικά εθιστικό, ωστόσο δε θα αντιμετώπιζες τα προβλήματα υγείας σου βγαίνοντας έξω για να δαμάσεις τα κύματα! Και αυτός είναι ο λόγος που η γαλλική πόλη του Biarritz συνταγογραφεί πλέον μαθήματα surfing σε αντικατάσταση των φαρμάκων: τα κύματα ενάντια στη φαρμακευτική αγωγή!

Άσκηση και εγκυμοσύνη

Άσκηση και εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν την τάση και την επιθυμία να παραμένουν πιο υγιείς, όχι μόνο σε σχέση με την εγκυμοσύνη τους, αλλά και για την υπόλοιπη ζωή τους. Πολλές, ασκούνταν τακτικά πριν μείνουν έγκυοι, ενώ άλλες, χωρίς παρελθόν άσκησης, επιθυμούν κατά τη διάρκεια της κύησής τους να ξεκινήσουν γυμναστική.

Τips για να παραμείνεις fit αυτά τα Χριστούγεννα

Τips για να παραμείνεις fit αυτά τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι θερμίδες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Η γιορτινή περίοδος είναι ένα διάστημα κατανάλωσης περισσότερου φαγητού και διασκέδασης, αλλά είναι επίσης και μία δικαιολογία που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για να κάνουν λιγότερη γυμναστική και να το ρίξουν στο φαγητό.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η άσκηση εντάσσεται στη συνολικότερη στρατηγική της πρόληψης της οστεοπόρωσης, γι' αυτό και πρέπει να αρχίζει πρώιμα στην περίοδο της σκελετικής ωρίμανσης, δηλαδή κατά την παιδική και πρώιμη εφηβική ηλικία.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), τα προβιοτικά είναι ζωντανοί, μη παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι οποίοι όταν χορηγηθούν σε επαρκείς ποσότητες, επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στον ξενιστή. Οι μικροοργανισμοί αυτοί επιζούν κατά τη διαδικασία της πέψης και περνούν στο έντερο, όπου ασκούν την ωφέλιμή τους δράση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Όσο και αν πιέσετε το παιδί σας για να ασχοληθεί με την γυμναστική, εάν εσείς οι ίδιοι δεν αποτελέσετε παράδειγμα προς μίμηση γι' αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα παρατήσει. Γονείς παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, οι οποίοι κάθονται όλη την ημέρα στον καναπέ, τρώγοντας ανθυγιεινά, σίγουρα δεν αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για ένα πιτσιρίκι το οποίο μόλις μπαίνει στον κόσμο του αθλητισμού.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Η υπέρταση, που συχνά αποκαλείται και «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα, συνδέεται με πολλές δυσάρεστες συνέπειες για τη συνολική υγεία μας αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα.

NUTRITION TIPS

NUTRITION TIPS

Χρήσιμες συμβουλές για να ανάψει πράσινο φως για την υγεία σας και να δείτε τα κιλά στη ζυγαριά σας να πέφτουν!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Ο τρόπος ζωής και οι επιλογές σου επίσης επιδρούν στο πώς φαίνεται το δέρμα σου. Το κάπνισμα, η καφεΐνη, η φτωχή διατροφή και οι λανθασμένες δίαιτες, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας λιπαρών, η μη επαρκής κατανάλωση νερού ημερησίως, η καθιστική ζωή και ο ανεπαρκής ύπνος είναι παράγοντες που συμβάλουν δραστικά στην εμφάνισή της.

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ;

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ;

Η σωματική άσκηση είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος, ωστόσο ο μηχανισμός του φαινομένου δεν έχει εξηγηθεί πλήρως. Ένα νέο μόριο που ανακαλύφθηκε στον εγκέφαλο δείχνει τώρα να συμπληρώνει ένα κομμάτι του παζλ.

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

Ποιές είναι οι ορμόνες της ευεξίας; Η σεροτονίνη, η οποία δημιουργεί αίσθημα χαλάρωσης. Οι ενδορφίνες, που δημιουργούν αίσθημα ηρεμίας και ευφορίας. Η ντοπαμίνη που επηρεάζει την εγρήγορση και την ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε αλλά και να αντιδρούμε άμεσα. Και ποιές είναι αυτές οι τροφές που ωφελούν αυτές τις ορμόνες και βοηθούν στο να χάσουμε βάρος;

ΠΡΟΠΟΝΗΣOY ΜΕ ΤΟ "ARC TRAINER"  ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ 26.000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ Η' ΧΑΣΕ 3,5 ΚΙΛΑ ΠΕΡΙΤΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

ΠΡΟΠΟΝΗΣOY ΜΕ ΤΟ "ARC TRAINER" ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ 26.000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ Η' ΧΑΣΕ 3,5 ΚΙΛΑ ΠΕΡΙΤΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Lacrosse, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των παγκοσμίου φήμης κέντρων μελέτης fitness, εκπόνησε μια έρευνα μελετώντας ποιός τύπος αεροβικής άσκησης είναι ο πλέον αποδοτικός. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ασκούμενους να αθλούνται με τον ίδιο ρυθμό και καταβάλλοντας την ίδια προσπάθεια με τη βοήθεια των μηχανημάτων Cybex Arc Trainer, Precor Adaptive Motion Trainer και Precor Elliptical Trainer. Τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν διαφωτιστικά: αποκαλύφθηκε ότι, παρά την πεποίθηση που είχαν οι ίδιοι οι αθλούμενοι ότι ασκούνταν με την ίδια ένταση και στα τρία μηχανήματα, εντούτοις κατανάλωναν πολύ περισσότερες θερμίδες και οξυγόνο με το Cybex Arc Trainer. Με άλλα λόγια, κατανάλωναν 16% περισσότερες θερμίδες στο Arc Train, που ισοδυναμούν με επιπλέον κατανάλωση 26000 θερμίδων το χρόνο ή με απώλεια 3,5 κιλών περιττού λίπους το χρόνο!

ΑΣΚΗΣΗ: ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ

ΑΣΚΗΣΗ: ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ

Εάν έχετε πόνους στην πλάτη ή στις αρθρώσεις πιθανώς κάποιες φορές το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μείνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα. Τις περισσότερες φορές αυτό θα μπορούσε να κάνει το πρόβλημα χειρότερο. Στο παρελθόν οι γιατροί συνιστούσαν ξεκούραση στο κρεβάτι για τον πόνο στην πλάτη και για άλλες χρόνιες καταστάσεις πόνου. Πρόσφατες μελέτες όμως δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασκούνται και παραμένουν δραστήριοι, αντιμετωπίζουν τον πόνο τους πολύ καλύτερα από εκείνους που δεν ασκούνται.

ΟΙ TOP 10 ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

ΟΙ TOP 10 ΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

1. Body weight training: Η προπόνηση με το βάρος του σώματος, χρησιμοποιεί ελάχιστο εξοπλισμό, καθιστώντας την πιο προσιτή. Χωρίς να περιορίζεται μόνο σε κάμψεις και έλξεις, η τάση αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέψουν "πίσω στα βασικά" βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση.

ΤO "ΜΑΓΙΚΟ" FOAM ROLLER ΑΠΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΥΛΙΚΟ

ΤO "ΜΑΓΙΚΟ" FOAM ROLLER ΑΠΟ ΑΦΡΩΔΕΣ ΥΛΙΚΟ

Το Foam Roller είναι ένας φθηνός, αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία και την πρόληψη των συνηθέστερων τραυματισμών που εμφανίζονται σε ανθρώπους που έχουν εντάξει την σωματική άσκηση στο πρόγραμμα τους.

SCORE FOR MORE! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ! ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ TOY ATHLESIS ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ INTERSPORT!

SCORE FOR MORE! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ! ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ TOY ATHLESIS ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ INTERSPORT!

Η εταιρεία INTERSPORT είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών ειδών. Αποκλειστικά για τα μέλη του Αthlesis, προσφέρει έκπτωση 15% σε είδη fitness και running, καθώς και μία σειρά από προνόμια που θα γνωστοποιούνται σταδιακά στα μέλη του γυμναστηρίου μας!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

O καθηγητής Terence Wilkin του Πανεπιστημίου του Έξετερ, ο οποίος ηγήθηκε σχετικής μελέτης, δήλωσε: "Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα υγείας της εποχής μας. Αν θέλουμε να αναπτύξουμε στρατηγικές για να παρέμβουμε αποτελεσματικά, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε την αιτία".

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ...ΤΙ;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ...ΤΙ;

Το πιο σημαντικό γεύμα για έναν αθλητή ή για κάποιον αθλούμενο που προπονείται εντατικά, είναι αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά την προπόνηση.

Το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης καταβάλλει προσπάθεια μυϊκή ή και καρδιοαναπνευστική, με συνέπεια τoν τραυματισμό (ρήξη) μυϊκών ινών. Το σώμα λόγω της αυξημένης έντασης βρίσκεται σε μια κατάσταση καταβολισμού, με αυξημένα επίπεδα έκκρισης από τα επινεφρίδια των ορμονών κορτιζόλης και αδρεναλίνης (ορμόνες του στρες). Επίσης, παράγει πολλές ελεύθερες ρίζες και συγχρόνως αδειάζουν οι αποθήκες μυϊκού γλυκογόνου (συκώτι και μύες). Έτσι, φυσικό είναι να αισθάνεσαι κουρασμένος μετά την προπόνηση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  WOMEN'S SELF DEFENSE  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΣΟΦΙΑ ΑΜΟΥΝΤΖΙΑ   ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ στις 20.00 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 90'

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WOMEN'S SELF DEFENSE ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΟΦΙΑ ΑΜΟΥΝΤΖΙΑ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ στις 20.00 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 90'

Έχετε ποτέ σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με την τσάντα σας, με τα ψηλοτάκουνα, με τα κλειδιά του σπιτιού σας ή του αυτοκινήτου σας;
Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας και βαδίστε στο δρόμο με σιγουριά!

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ

Το πιο σημαντικό τρόφιμο για το νεογέννητο μωρό, τουλάχιστον για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του, είναι το μητρικό γάλα. Ο θηλασμός εξασφαλίζει στο παιδί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η πρακτική του θηλασμού ευθύνεται για τουλάχιστον το 70% ενός δυνατού και απρόσβλητου ανοσοποιητικού. Το γάλα της μητέρας θα πρέπει να αποτελεί τη μοναδική τροφή του παιδιού και για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πως να θεραπευσεις το στομαχι σου

Πως να θεραπευσεις το στομαχι σου

Εσύ είσαι ο μόνος κατάλληλος, για να θεραπεύσεις το στομάχι σου. Όσο πιο έγκαιρα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία σου και η πλήρης και οριστική ίαση της ασθένειάς σου.

7 τροποι για να προσθεσετε περισσοτερη ασκηση κατα τη διαρκεια της ημερας

7 τροποι για να προσθεσετε περισσοτερη ασκηση κατα τη διαρκεια της ημερας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και στην βελτίωση των δεικτών υγείας. Όσο περισσότερο κινούμαστε, τόσο περισσότερο ενεργοποιούμε τους μύες και τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε.

a picture of Rex the cat